BELO BRDO PINOT NOIR
Vinarija: Belo Brdo
Zemlja porekla: Srbija
Regija: Sremski region
Sorta: Pinot Noir
Količina alkohola: 15%
Količina šećera: Suvo
Način odležavanja: Barik
Period odležavanja: 14 meseci
Karakteristike vina: Vino ima intenzivnu crvenu boju sa rubinkastim odsjajem, izrazito bistro i pokretljivo. Krase ga njegove voćne arome trešnje i šljive, a u pozadini se skromno naziru mirisi maline. Na nepcima je izrazito svež, mineralan, živahan i pomalo baršunast, blago agresivnih i pokretljivih mladih tanina. Skladan i pun voćnih karaktera koji su zaokruženi i izbalansirani sa njegovom punoćom i svežinom koji se stapaju u njegovoj eleganciji i pokretljivošću. Završnica mu je lepršava, trajna, prodorna sa dobrom perzistencijom i elegancijom.
Slaganje sa hranom (lokalno): Služiti ga sa salamama, kulenom, pršutom, pečenom piletinom i ćuretinom, pačetinom, svinjetinom na žaru, roštiljem, tunom i lososom.
Zemlja porekla: Srbija
Regija: Sremski region
Sorta: Pinot Noir
Količina alkohola: 15%
Količina šećera: Suvo
Način odležavanja: Barik
Period odležavanja: 14 meseci
Karakteristike vina: Vino ima intenzivnu crvenu boju sa rubinkastim odsjajem, izrazito bistro i pokretljivo. Krase ga njegove voćne arome trešnje i šljive, a u pozadini se skromno naziru mirisi maline. Na nepcima je izrazito svež, mineralan, živahan i pomalo baršunast, blago agresivnih i pokretljivih mladih tanina. Skladan i pun voćnih karaktera koji su zaokruženi i izbalansirani sa njegovom punoćom i svežinom koji se stapaju u njegovoj eleganciji i pokretljivošću. Završnica mu je lepršava, trajna, prodorna sa dobrom perzistencijom i elegancijom.
Slaganje sa hranom (lokalno): Služiti ga sa salamama, kulenom, pršutom, pečenom piletinom i ćuretinom, pačetinom, svinjetinom na žaru, roštiljem, tunom i lososom.